+47 414 26 256 veslemoy@bycause.no

På mange måter kunne jeg ønske at jeg hadde truffet Linda Jensen for fem år siden. På den annen side – på den tiden hadde hun ikke startet opp Karriereløft, så samtalen vår hadde kanskje vært en helt annen.

Design Thinking inn i karriereveiledning

For fem år siden skulle jeg veldig gjerne hatt hjelp til å sortere litt i eget hode, der jeg etter å ha forlatt en bransje befant meg på litt forvirret jakt etter hva neste steg skulle bli. Og det er blant annet dette Linda og Karriereløft kan hjelpe til med.
Gjennom selvinnsikt, definering, idémyldring og utprøving får du hjelp, uansett hvor du befinner deg i karrieren. Mange av verktøyene har Linda hentet fra Design Thinking, som nettopp går ut på å definere, teste, justere, teste igjen.
Hvis du liker å lese bøker, anbefales boka KarriereDesign, hvor Agnethe Ellingsen kobler karriereveiledning med Design Thinking.

gruppearbeid

Linda har stor tro på nettverk. Læring skapes sammen, og ved å jobbe i gruppe kan den enkelte få stor merverdi.

 

Linda og jeg er veldig enige om det meste når det gjelder hva som er viktig når vi skal ta valg, både i karrieren og livet generelt. Det viktigste er kanskje hvor mye det har å si at vi føler en drivkraft og en mening bak det vi gjør. Når vi jobber med noe som føles meningsfullt, får vi påfyll på tanken, og dette gjør oss antageligvis til bedre mennesker også utenfor arbeidsplassen. Linda snakker mye om «det bærekraftige individ», og det er vel kanskje nettopp det vi trenger for å få fikset opp i endel utfordringer her på kloden. Når flere mennesker opplever at de er på helt rett hylle og dermed kjører med full tank, vil vi antageligvis ha mye større potensiale for å skrive gode historier for fremtiden.

Håndball-Linda

Jeg traff Linda på en workshop bare et par dager før COVID-19 satte sine begrensninger på det meste, og lite visste jeg da om at dette var den samme Linda Jensen som jeg leste om i lokalavisen hjemme i Porsgrunn på 90-tallet. Linda har nemlig en innholdsrik håndballkarriere bak seg i Gjerpen håndball, som var de lokale heltene på den tiden.

Etter å ha avsluttet håndballkarrieren opplevde hun litt av det som mange kjenner på når den vante og faste grunnen plutselig blir borte idet du forlater en jobb. For det er ikke bare jobben, eller håndballkarrieren, som forsvinner. Det er også identiteten, nettverket, tradisjonene, kulturen og alle de faste holdepunktene. Den verdenen du kjenner fortsetter som før – uten deg – og dette kan være både sjokkerende og frustrerende. Og det kan i mange tilfeller fremkalle en aldri så liten sorgreaksjon.

Kart og kompass

Men denne samtalen med Linda er alt annet enn sørgelig! Den er tvert i mot temmelig oppløftende og optimistisk. For her snakker vi om hvordan vi kan begynne å tenke nytt i forhold til alle de årene vi tilbringer i arbeidslivet – hvordan vi kan gå fra arbeidsliv til «læringsliv». Og hvordan vi kan være litt mer åpne i forhold til å endre kurs, prøve noe nytt – tillate oss å være nybegynner. Basert på egen erfaring, er jeg helt sikker på at vi alle kan være så mye mer enn det vi allerede kjenner til, det vi allerede har prøvd. Det å ta en liten fot i bakken og en sjekk med oss selv innimellom, kan gi både store oppdagelser og lede oss inn på nye og spennende veier. Men det er aldri feil med kart og kompass, og det er der Linda kommer inn.

karriereløfter

Trenger du hjelp til å finne retningen?

 

Hvis du vil lære litt mer om hva Linda driver med, kan du ta en titt på Karriereloft.no. Eller enda bedre – stikk innom hvis du skulle befinne deg ved Tønsberg Torg og Grunderhuset HI5 en dag!

Du finner også Karriereløft på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Share This