+47 414 26 256 veslemoy@bycause.no

Visste du at de i Bergen er så heldige å ha tilgang til Norges første veganske food truck? Benedikte Koldingsnes driver Vegan Popup Café, som i tillegg til food truck’en også tilbyr catering, matkurs og nettbutikk med diverse varer. Denne uka er hun gjest på podcasten.

Fristende og inspirerende

Er du en av dem som har lagt om kostholdet til å bli mer plantebasert i det siste? Det har jeg, og familien har mer eller mindre frivillig blitt med på lasset. Det har åpnet seg en ny verden av smaker og konsistenser, og det er ikke det minste tvil om at det er nyttig med litt inspirasjon for å ikke kjøre seg helt fast i tre retter på «repeat».
Hvis du tar deg en runde på Instagramkontoen til Vegan Popup Café kan jeg neste garantere at du vil bli inspirert! For ikke å snakke om nettkurset til Benedikte, som viser hvor enkelt det kan gjøres, men samtidig sørger for å gi deg den informasjonen du trenger for at måltidene skal bli fullverdige, sunne og veldig gode.

I normale tider – uten pandemi – holder Benedikte også fysiske matkurs som har blitt veldig populære, og hun gleder seg til å ta opp den tråden igjen.

matkurs

I pandemifrie tider holder Benedikte matkurs som har truffet blink hos bergenserne.

Nedtur og veivalg

Som mange andre har Benedikte opplevd å bli utbrent. Da den berømte «smellen» traff for ti år siden, startet en periode hvor hun brukte mye tid på å finne ut av hva hun egentlig ville gjøre i livet. Hun utdannet seg til yogalærer, leste bøker om selvutvikling, tok mange kurs og endte til slutt opp med ta utdannelse som holistisk helsecoach.

Etterhvert ble det denne interessen for helse og mat, kombinert med dyrevelferd og miljø, som ledet henne til det som tilslutt materialiserte seg som en vegansk food truck. Med en food truck har Benedikte hatt mulighet til å tilby folk sunn mat på festivaler og konserter, ulike arrangementer og i bybildet generelt. Helt genialt, spør du meg!

 

En globetrotter

Da jeg spurte Benedikte hva som var det beste med gründerlivet, kom svaret temmelig raskt: Friheten. Frihet til å velge selv hva man vil, til å utvikle nye tanker og idéer fritt og til å styre sin egen tid. Frihet til å jobbe mye når man vil, for så å kanskje ta seg fri i en lengre periode. Benedikte elsker å reise og har gjort mye av det! Det er også ofte gjennom de mange reisene og møter med lokalbefolkning at hun har plukket opp idéer til retter og smaker som hun tar med seg hjem.

globetrotter

I februar deltok Benedikte sammen med 57500 andre mennesker på Bali’s største strandrydding. De forhindret at 155 tonn med plast endte i havet!

Jeg liker veldig godt å oppleve andre kulturer, og da sånn skikkelig fra innsiden, ikke gjennom kameralinsen og fra solsengen. 

Når Benedicte reiser er det stort sett alene, og hun er borte over lengre tid. Hun liker å komme skikkelig på «innsiden», bli ordentlig kjent med lokalbefolkningen og lære av deres måter å leve på. På sin siste tur til Bali, fikk hun innblikk i alt avfallet som ble igjen etter kokosnøtter og hvilke fantastiske produkter de lokale kunne lage av dette materialet. Nå selger hun fine boller og bestikk laget av kokosnøtter i nettbutikken sin. Når du handler her bidrar du til å skape arbeidsplasser på landsbygda i Indonesia.

Dette er bare begynnelsen

Benedikte merker en stor endring i hvordan folk har begynt å ta til seg et plantebasert kosthold. Spesielt hos de yngre er det i dag opplest og vedtatt at at plast kutter vi ut, og kjøtt kan vi absolutt begrense. «Dette er ikke lenger bare en trend», sier hun. «Det er mye større enn det, og man ser det over hele jordkloden samtidig
Jeg må si at jeg synes dette høres veldig lovende ut med tanke på de helt ubestridelige fakta som sier forteller oss om hvor mye vi kan redusere utslipp av klimagasser ved å gå over til mer plantebasert kost. Tallene jeg referer til i episoden kan du finne godt underbygget hos Project Drawdown, en av mine favorittressurser når jeg trenger en positiv og faktabasert vinkling på de helt store utfordringene vi står overfor.

dyrevelferd

Ribbe, jeg? Tror ikke det, nei. Denne lille sjarmøren heter Bubbles og er inspirasjonen til grisungen ved samme navn som er en av karakterene i bøkene til Benedikte.

 

Linker

Jeg anbefaler på det varmeste å sjekke ut både nettsiden, butikken og nettkurset til Vegan Popup Café. Jeg er dessuten helt overbevist om at Benedikte kommer til å by på mye spennende og nytt i årene som kommer. Så følg med!

Vegan Popup Café

Instagram

Facebook

Nettkurs

Nettbutikk

 

Share This