+47 414 26 256 veslemoy@bycause.no

Om meg

Hvordan begynte det?

I 2015 røk jeg på hodet ut av oljebransjen. Og få arbeidsgivere ønsket seg en petroleumsgeofysiker. Etter å ha børstet av meg støvet, kikket jeg meg rundt og oppdaget at det hadde skjedd større ting samme året. Klimakrisen begynte å kreve oppmerksomhet, ikke bare fra spesielt interesserte. FN lanserte bærekraftsmålene.
Flyktninger rømte fra krig og kriser, og vi kunne ikke lenger la være å legge merke til dem. Den lille gutten på stranda i Tyrkia.

Jeg startet bycause med et ønske om å gi folk, som deg og meg, et videre perspektiv og konkrete metoder for å bidra til at verden blir litt bedre.

Gjennom min egen reise har jeg sett hvor viktig det er med inspirasjon fra andre som jobber for positiv endring, miljømessig og sosialt. Jeg er overbevist om at vi kommer lenger ved å lære av hverandre. Derfor er riktig og enkel informasjon sammen med positiv inspirasjon, hele essensen i bycause.

Begynn i det små, bli engasjert, inspirert og treff andre bærekraftoptimister på veien – sammen kan vi få til det mest utrolige!

Mål

  • Å bytte ut frykt, apati og tiltaksløshet med mot, optimisme og energi.
  • Å vise at det å gjøre noe bra, for mennesker og for planet, gjør deg gladere, friskere og mer fornøyd med livet generelt.
  • Å vise at også små handlinger, som å droppe plastsugerør i barnebursdagen, absolutt har betydning. De små skrittene skaper nye holdninger som kan sette i gang store endringer.
  • Å spre optimisme blant folk flest; mammaen, sjefen, skolebarna og aktivisten.
  • Å skape fellesskap rundt utfordringene. Vi kommer ingen vei alene.
  • Å fokusere på løsninger og muligheter. Store endringer betyr nye muligheter. Nye forretningsmuligheter, nye partnerskap, nye venner og nye, gode vaner.
  • Å spre kunnskap. Alle områder blir artigere og mer engasjerende når man har kunnskap.

Små skritt

Man blir ikke perfekt og uten spor av CO2 i fotavtrykkene over natten. Vi må alle begynne et sted, og med små skritt, gode historier og en god dose bærekraftoptimisme, vil jeg gjerne gå veien sammen med deg.

Inspirasjon

Å høre historiene om de som allerede endrer verden, gir inspirasjon, motivasjon og skikkelig lyst til å bli med! Jeg byr på foredrag, workshop, blogg og podcast.

Samarbeid

Bærekraftsmål nummer 17 handler om samarbeid for å nå målene. Jeg ønsker å få til gode partnerskap, kunnskapsdeling og kontakt med ulike organisasjoner, bedrifter og andre likesinnede optimister.

Kunnskap

Kunnskap er viktig og gøy! Men jeg arresterer ingen som kaster kontaktlinsene i do eller ikke har fått el-bilen på veien ennå. Bevissthet kommer gradvis, med enkelt tilgjengelig informasjon, og vi lærer mens vi går.
Share This