+47 414 26 256 veslemoy@bycause.no

Har du hørt om mikrohus før? Eller «tiny houses» som de er kjent som rundt om i verden?

Denne trenden, «tiny-house movement», er noe som foreløpig har størst utbredelse i USA, men den brer stadig om seg også i resten av verden ettersom flere og flere ser fordelen ved å nedskalere både hus og antall eiendeler.

I Norge er dette ganske nytt, men interessen er økende. Gjesten i denne episoden kan vel likevel kalles en slags pioner i forhold til valg av bolig. Ida Johansson kommer opprinnelig fra Skåne, men havnet i Norge som en følge av eventyrlyst og et ønske om å bo nær skiløypene. Flere tilfeldigheter ledet henne til Tønsberg og etterhvert til Norske Mikrohus da hun skulle finne seg en bolig. Jeg traff Ida for første gang hos Jorun på Bare Vare i Tønsberg hvor hun var innom like før hun tok med seg huset sitt og flyttet til Oslo.

Følge drømmene

Når man som Ida har en holdning til livet som innebærer at man vil oppleve og prøve mest mulig, både når det gjelder jobb og bosted, er det å ha et hus på hjul en stor fordel!

Om det nå er sånn at vi har ett liv, da gjelder det jo å ta tak i drømmene og leve et liv man faktisk synes er gøy.

Nettopp dette med å leve det livet man ønsker og ta grep når det er på tide å endre på ting, er noe vi snakker mye om i denne episoden. Ida ser på hele livet som en lang utdannelse og har en beundringsverdig evne til å sjekke inn med seg selv og ta avgjørelser som ikke følger bestemte normer. At hun bor i et mikrohus nå betyr ikke nødvendigvis at det er det riktige fem år fram i tid, og for noen vil ikke dette være en livsstil som passer i det hele tatt.
Men det er ikke tvil om at dette er temmelig genialt i noen faser av manges liv, som unge voksne, studenter, par eller single som ønsker friheten ved å ta med seg huset når det er på tide med en forandring.

Fordeler ved å nedskalere

Selv tror Ida at dette bare er starten på noe som vil bli stadig mer populært. Ettersom folk blir mer bevisst sitt klimafotavtrykk og har et ønske om å gjøre dette mindre, er det enorme fordeler ved å bo på mindre plass.

Selv opplever hun at det å bo på 22 kvadratmeter har gjort henne mye mer bevisst i forhold til eget forbruk og hva hun velger å ta inn i huset. Men bortsett fra mindre plass er det egentlig få ting hun går glipp av som vi har i et vanlig hus. Ting er bare gjort mye mer effektivt og plassbesparende og alt har sin funksjon og sin faste plass.

mikrohus på hjul

Ida liker å leve tett på naturen, og nå bor hun 20 meter fra en tursti rett ut i marka.

 

Kjendis i Italia

Ida har verdens koseligste og mest inspirerende Instagram-konto! Hun har følgere fra hele verden, og spesielt i Italia har hun fått en veldig stor fanskare. Da koronaen satte oss litt i sjakk matt i vår, ble Ida selv permittert og fikk ekstra god tid til å dele fine bilder og inspirasjon om livet i et mikrohus. Og i Italia satt folk i lockdown, kanskje alene, i små leiligheter, og fikk øynene opp for friheten som følger med et hus på hjul. De la også sin elsk på katten Teo som til og med fikk sitt eget intervju på trykk i Italias største kattemagasin!

Følg Ida og Teo på Instagram eller YouTube og bli inspirert til hvordan du kan leve litt mer minimalistisk eller eventuelt oppfylle drømmen om hytte som du kan ta med deg dit du vil.

Ida og Teo

Ida og Teo lever godt på sine 22 kvadratmeter.

 

Share This