+47 414 26 256 veslemoy@bycause.no

Om bycause

Hvorfor startet jeg bycause?

Fordi – eller bycause:
Jeg tror at jeg ikke er alene om

  • Å føle at verden er på vei i litt feil retning, at vi overveldes av utfordringer som krever en rask løsning.
  • Å tenke «Åh, jeg skulle så gjerne kunne gjort noe!» når jeg ser eller hører nyheter om mennesker som lider, dyr og natur som dør eller problemer som oppstår på grunn av måten vi lever på.
  • Å være fanget av tidsklemma og egne utfordinger i hverdagen som er små i forhold til de store krisene, men som likevel hindrer meg i å bli den idealisten og «changemaker’en» jeg kunne ønske å være.
  • Å ha månedlige trekk i nettbanken til diverse organisasjoner jeg har sagt ja til, støtte TV-aksjonen og håpe at arbeidsplassen min vil gi årets julegave til en eller annen god sak i år også. Så blir samvittigheten litt bedre…..

Hvis du kjenner deg igjen i dette, er jeg helt sikker på at du har lyst til å gjøre en endring. Både for deg selv og for verden vi lever i.

Foto: Kari Gunn M. Tveito

Hvordan kan vi gjøre det enklere for alle å bidra til en bedre verden?

Jeg er helt overbevist om at folk flest ønsker å føle at de faktisk er med på å gjøre en forskjell. Ofte er problemet å finne ut hvordan. Eller når.

På arbeidsplassen

De fleste lever hektiske liv, og rett etter tanken «Jeg skulle så gjerne ha gjort noe…», kommer det noe annet i veien. Vi lar være å gjøre noe – ikke fordi vi ikke bryr oss, men fordi det blir for vanskelig og for tidkrevende.

Folk flest tilbringer mye tid på jobb, og her mener jeg det er et lite utnyttet potensiale.
Ved å bruke aktivt og konkret samfunnsengasjement som et konkret middel til å vokse som bedrift, kan næringslivet bidra til positiv endring i verden og samtidig inspirere lokalsamfunnet til å delta. Det er derfor vi samarbeider med KindLink, en digital plattform som gjør samfunnsengasjement målbart, synlig og enkelt å rapportere, og som samtidig bidrar til at ansatte føler eierskap til bedriftens bærekraftige profil. Samfunnsansvar må ut av styrerommet og nå den enkelte ansatte. Det handler ikke bare om tall i en pen rapport, men om den enkeltes følelse av å bidra til positiv endring.

Inspirasjon i hverdagen

Det finnes enormt mange mennesker som gjør en fantastisk innsats for å kjøre verden inn på rett spor; ansatte i store humanitære organisasjoner, idealister som jobber gratis ved siden av annen jobb, sosiale entreprenører som har hoppet av annen karriere for å gjøre noe meningsfullt, visjonære idémakere som starter noe helt nytt og mange gode hjelpere og støttespillere som lever og ånder for alt som kan lede verden tilbake på rett spor.

Gjennom min egen reise har jeg sett hvor viktig det er med inspirasjon fra andre som jobber for positiv endring, miljømessig og sosialt. Jeg er overbevist om at vi kommer lenger ved å lære av hverandre. Derfor vil jeg spre inspirasjon. Ved hjelp av blogg, foredrag og ganske snart en podcast. Følg med!

bycause har startet opp med kun meg, Veslemøy Klavenes-Berge. Jeg er opprinnelig geofysiker, men idet jeg børstet av meg støvet etter oljekrisen i 2015, opplevde jeg det som gjorde at jeg endret retning. Den lille gutten som lå druknet på en strand i Tyrkia, på flukt fra krig og med et knust håp om et bedre liv, satte alt i et helt nytt perspektiv. Jeg er overbevist at mange flere enn meg følte en inderlig frustrasjon over å ikke kunne gjøre noe for denne lille gutten og andre som ham. Helt uavhengig av politikk og meninger om hvor han burde vært, føler vi et behov for å hjelpe, og det er det jeg ønsker å gjøre enklere. For folk flest.

Det krever en liten landsby for å starte en bedrift, og jeg har fått med gode hjelpere og samarbeidspartnere på veien:

Færder Marketing hjelper meg med å forstå sosiale medier og å lage kampanjer.
Silicia Technology Incubator har et hav av gode tilbud og flinke folk som bidrar innefor veldig mange fagfelt.
Gründerhuset Hi5 nok et hav av flinke folk, nettverk og mye nyttig læring.
Gründernettverket i Vestfold tilbyr kompetanse, motivasjon og et svært verdifullt nettverk.

For ikke å snakke om alle de som stiller opp, hjelper med å spre budskapet, kommer med gode innspill og hjelp og ikke minst inspirerer til å fortsette.

Share This